Krönika

Om det var intensivt inför valet i fjol, så är det verkligen ingen hajp kring EU-valet. Visst förekommer det inslag i media, men annars känns intresset ganska halvljummet. Det snackas nog inte så mycket val kring kaffeborden, om man säger så. Jag kan förstå det, att få grepp om kolossen EU kan kännas övermäktigt för många av oss.

Vi på MVT ska emellertid försöka ge lite lokal färg åt EU-valet. Vi kommer före valet att låta några av de lokala företrädarna för partierna i Motala få mötas i korta debatter på MVT.se, ledda av vår kommunreporter Lina Handberg. Detta med start på måndag kväll. Självklart kommer ni också att kunna se inslagen i efterhand.

***Det kanske är lite si och så med intresset för Europapolitiken, men det går inte att klaga på engagemanget kring de lokala frågorna. När Motala kommunfullmäktige sammanträdde tidigare i veckan så stod bland annat Godegårds skola på dagordningen och det var sannolikt detta faktum som fick många att kolla in vår liverapport från Folkets hus.

Inslaget drog nästan 3000 sidvisningar och 1300 unika besökare. Det är riktigt bra. Visst, när vi liverapporterar från en speedwaymatch eller från studentbalen så brukar det förstås vara betydligt högre siffror, men nu handlade det om politik. Kul!

***

Något helt annat. Det är, som ni förmodligen inte missat, dags för final i Eurovision Song Contest. Ni kan läsa vad vår melloexpert David Wickström har för förväntningar på kvällens show. Eller kvällen förresten, lär väl dröja en bit in på nästa dygn innan vi får veta hur det gått för John och hans gospeldamer. Själv tycker jag att ESC, precis som EU-valet, kan kännas lite övermäktigt.

Noterar för övrigt att Australien tillhör de mest tippade vinnarna hos ett av de stora spelbolagen. Det är ju galet att de är med, men vad händer om de skulle vinna? Sänds programmet från operahuset i Sydney nästa år?

***

När jag ändå är inne på tv. Ishockey-VM är i full gång, men är det inte senare än vanligt till och med? Hinner finalen spelas före midsommar?

Jag har bara slötittat lite, zappat in i någon match då och då, och nästan varje gång har det varit ett lag som kört över det andra. Siffror som 10 - 0 och 9 - 1. Nästan innebandynivå. Jag har ärligt talat svårt att få upp engagemanget för hockey nu när vi befinner oss på tröskeln till sommaren.

Däremot har jag kollat in dokumentärserien "Hockeyns historia" av Jens Lind och Albert Svanberg. Riktigt bra. Om du missat den, spana in på SVT Play.

Trevlig helg!