Motala Verkstads socialdemokratiska kvinnoklubb anordnade som traditionen bjuder, på julgransplundring i Gamla Folkets Hus. Ordföranden Birgitta Rundgren hälsade inledningsvis alla välkomna innan dansen tog vid.

– Det är mer folk här än det var i fjol. Vi har affischerat, lagt ut på facebook och så från mun till mun, kommenterade Birgitta publiktillströmningen efter sin inledning.

Så var det återigen dags för räven att med raska steg ta sig över isen och som tidigare saknade prästens kråka chaufför så det blev en vinglig färd som slutade i diket. Från scenen levererade Puck och Kruka (Anders Gårdstrand, bas och sång samt Peter Edlund, gitarr och sång) de välkända julsångerna med en smittande entusiasm som gjorde att alla runt granen snart var varmt julröda om kinderna.

Artikelbild

| Julen dansades ut av både små och stora runt granen i Gamla Folkets Hus.

Nytt för i år var ett magiskt inslag i utdansandet av julen. Från scenen levererade Gittan, Albin, Tove och Daniel Staaf, det vill säga Staaf Magic, magiska konster som de allra minsta tog in mellan bulltuggorna, längst fram vid scenkanten. Ett blandat och barnvänligt trolleriprogram som punkt för julen.