Salong Klippet i Borensberg är först i byn att gå ut med restriktioner till sina kunder gällande corona-viruset.

På Facebook ber de personer som rest i riskområden att följa folkhälsomyndighetens rekommendationer att vara hemma i 14 dagar, då inkubationstiden för Corona virus är 2-14 dagar.

"Vi gör detta för att hålla det ifrån salongen så att vi inte sprider det vidare" skriver de och betonar att berörda kunder kan boka tid längre fram.   

Artikelbild

| Alice Koblin, Viktoria Tevell och Wilma Ekholm vill kunna fortsätta klippa kunder som är i riskzonen.

– Vi kände att vi ville ge en uppmaning till våra kunder. Nu när det kommit till Östergötland vill vi ge en extra påminnelse, vi jobbar med både barn och äldre varje dag, säger ägaren Viktoria Tevell.

På Salong Klippet jobbar också Wilma Ekholm och Alice Kobli.

De har märkt att kunder tar åt sig av restriktionerna som getts i hela landet, flera har berättat att de bokat av resor. 

Wilma konstaterar att de går till äldreboendet och klipper pensionärer som är extra känsliga för viruset. 

Artikelbild

| Alice Koblin, Viktoria Tevell och Wilma Ekholm vill uppmana kunder och allmänhet att tänka en gång extra innan man kommer in till salongen om man varit utomlands.

– Och cancerdrabbade kommer hit för att få hjälp med rehabiliteringen av deras hår, många av dem har fortfarande väldigt dåligt immunförsvar.

– Vi vill ge en extra påminnelse till våra kunder, att alla kan hjälpa till att förhindra spridning av Corona-viruset, och andra smittor, bara vi tänker oss för, säger Viktoria.

Artikelbild

| Viktoria Tevell äger Salong Klippet sedan fyra år tillbaka.

Nu har fler lokala företag följt i deras fotspår och ger likvärdig uppmaning till sina kunder. På restaurang Gästis i Borensberg har personalen ställt ut handsprit, som man rekommenderas att använda innan man tar i matbrickorna. Det finns även handsprit vid salladsbordet och på toaletterna.