Olyckan inträffade vid korsningen riksväg 34/Borensvägen, det så kallade "Björkakorset". Vår reporter Anders Rörby var på plats och pratade med räddningsledare och även ett vittne. Enligt vittnet körde en personbil rakt ut på 34:an från Borensvägen. Från Motalahållet kom en mindre skåpbil och körde in i sidan på personbilen. I personbilen satt en kvinna och i skåpbilen färdades en man och två barn.

Kvinnan kunde inte ta sig ur bilen själv och fördes senare till sjukhus. Enligt räddningstjänstens inre befäl Mikael Kalered var hon inte fastklämd men dörrarna gick inte att få upp och man gjorde därför ett så kallat säkert uttag. Hon ska inte ha fått några allvarliga fysiska skador.

Även mannen och de två barnen fördes till sjukhus men enligt polis på plats ska det inte röra sig om några allvarliga fysiska skador.

Artikelbild

Flera räddningsenheter, ambulans och polis arbetade på platsen. Vägen var avstängd i en timme och det bildades långa köer vid platsen. Vid 12.38 meddelade polisen att vägen var öppen igen.