Anna och Kent Pettersson hade deltagit i MVT-tävlingen, med chans att vinna 50 biljetter till en show under Joe Laberos kommande turné. Och när de fick veta att de vunnit blev det förstås stor glädje.

Anna har sett Labero live vid två tidigare tillfällen. I Jönköping förärades hon till och med en autograf på sin arm, vilket hon påminde magikern om.

– Det här var jätteroligt. Vi som ska på föreställningen är hela gänget här plus några till. Vi har gjort så mycket tillsammans. Kent och jag gjorde en lång lista, vi har varit utomlands och så vidare. Sedan har hela gänget börjat spela bowling, säger Anna och berättar att de på solsidan, som hon kallar deras sida, bodde på gatan först.

Artikelbild

| Joe Labero visade upp ett flertal kortkonster inför en entusiastisk publik.

– Sedan kom nybyggarna och det var 2006.

De grannar som samlats hemma hos paret Pettersson fick en uppleva exklusiv liten föreställning.

– Det här är coolt. Oannonserat och mitt framför ögonen, kommenterade Joe Labero sin lilla magiska uppvisning i Anna och Kent Petterssons kök och fortsätter:

En granne som fick vara med och assistera Joe Labero när han visade sin kortmagi var Ellen Jacobsson, 12 år.

Artikelbild

| En magiker gör entré.

– Chockande, var Ellens kommentar, för det var sannerligen inte lätt att hänga med i Laberos fingerfärdighet med spelkorten.

– Jag förstod inte hur det gick till.

Artikelbild

| Anna och Kent Pettersson lät sig förtrollas av Joe Laberos konster.

Joe Labero är alldeles i början av sin turné på svensk mark. Östgötaresan, som tog honom till vinnande adresser i Norrköping, Linköping och Motala, var en försmak av showen Inflame, som stannar i Saab Arena i Linköping den 17 februari och i Stadium Arena i Norrköping den 23 mars.

Han kom nära, väldigt nära, sin publik vid köksborden den här dagen.

Artikelbild

| Anna Pettersson berättade för Joe Labero att hon för många år sedan, vid en föreställning i Jönköping, fick hans autograf på armen.

– Jag fick lite sköna känslor av min egen uppväxt på Droskvägen 23 i Alvesta. Det väckte barnasinnet i mig igen, säger Joe Labero och ler.

– Att göra min tricks mitt framför ögonen på personerna tar mig tillbaka till rötterna. Jag började på Stadshotellet i Växjö och gick där, som bordsmagiker, ett par dagar i veckan. Jag gjorde korten, trollade bort salt- och pepparkaren och tricksade med mynt vid gästernas bord. Det var min show då. Där började jag bygga mitt varumärke, säger Joe Labero.

Artikelbild

| Joe Labero bjöd Anna och Kent Pettersson plus alla vinnargrannar på närtrolleri hemma i det Petterssonska köket på Borenshultsgatan 20.

Idag är han känd över hela världen och mellanlandar under ett par vintermånader i Sverige på sin resa från USA och Las Vegas till Kina och Macao.

– Det är bra tryck här hemma, men när man väl står på scenen och showen är igång tänker man inte riktigt på var man är, säger han.

Joe Labero har med Rackartygarna, som har över 300 000 följare på Youtube, i showen. De är ett växande extremsportgäng inom motocross, freerunning och stunts, som dragit ihop 90 miljoner visningar. De fartfyllda mc-ungdomarna är en länk mellan den generationsklyfta, som finns mellan den traditionella nöjesvärlden och ungdomarnas surfkultur på nätet.

– De är hur stora som helst och grymma på det de gör med. Det är bara att kolla på deras succé på Youtube, säger Joe Labero.

Han tar hem publiken till sitt eget garage i showen.

– Det är lite bränt gummi, en doft av bensin, reservdelar på golvet, verktyg på väggen, bra tryck och så magi på det. Publiken hamnar mitt i en actionrulle med ett högt tempo, berättar Joe Labero.

Han packar ihop väskan efter sin dag i Östergötland och går mot tåget till Stockholm.

– Vilken härlig grannsämja... Det kändes hela vägen. Jag är glad jag kunde krydda deras dag lite extra, säger Joe Labero.