Lennie Norman kan verkligen betraktas som en veteran i genren ståupp i Sverige. Han var med från början när underhållningsformen tog fart i landet, i slutet av 80-talet. Sedan dess har han samarbetat med åtskilliga svenska artister; Claes Malmberg, Robert Wells och inte minst med Björn Skifs på Tyrol under hela 2012.

Turnén startar den 8 februari i Luleå och avslutas den 8 april i Kalmar. För Motalas del kommer föreställningen Gubbvarning Live, till Motala Convention Center den 16 mars. Föreställningen bygger på böckerna med samma namn och som blivit en försäljningssuccé.

– Jag har tänkt i 15 år att hitta en idé till en föreställning och ett ämne som känns naturligt. Men tack vare böckernas framgång och den här nischen och att jag nu de facto är en av de absolut äldsta komikerna i Sverige, så tänkte jag att det här är ju min nisch så det är bara att köra, säger Lennie Norman.

Lennie berättar vidare om att han inte gjort en ensamshow på snart 27 år. 1993 gjorde han Korståget tillsammans med Claes Malmberg och de har efter det samarbetat mycket under en tioårsperiod. Sedan har han jobbat mycket med andra i diverse konstellationer. Mellan allt detta har det blivit mycket firmajobb och liknande på egen hand.

– Jag är ju van att jobba själv och att stå ensam på scen men som sagt jag har inte hittat något att prata om för att göra en egen föreställning, men nu föll det sig naturligt. Det ska bli så roligt för att jag vet ju hur jag gör de andra jobben alldeles själv. Att jämföra det med vad jag gjorde i början av 90-talet så tänker jag att jag kan ju inte blivit sämre. Jag måste för fan ha blivit bättre!

Föreställningen är 90 minuter. Utan någon som helst paus.

– Jag blev jätteglad när de som sätter turnén och arrangörerna, att de godkände det. Jag utgår alltid ifrån mig själv och hur jag känner och det värsta jag vet är de här pauserna. Det bryter av allting och som publik ska man helt plötslig gå ut, ha något att dricka och stå i en toalettkö. Sen de här föreställningarna som är för långa! Jag har en grundregel; ingenting är så bra så att det pallar mer än två timmar. Ingenting är så bra! Man börjar titta på klockan efter ett tag som publik och det får absolut inte min publik göra.

Den 16 mars kommer alltså Lennie Norman att stå på Motala Convention Centers scen med sin föreställning Gubbvarning Live. Argare, bittrare och mer förbannad än någonsin.