Ett hundratal pensionärer samlades vid Drottningplan på måndagseftermiddagen för att delta i manifestationen mot det kritiserade nedläggningsbeslutet.

– Det är sällan att det är så mycket folk på en gång – de kommer märka att pensionärerna är ute på drift. Vi är gamla så det tar lång tid att ta sig över övergångställen och så vidare, så vi kommer synas och höras, säger Jan Jakobsson.

Margareta Jansson är en av de pensionärer som deltar i demonstrationen, hon hoppas att politikerna ska ge med sig.

Artikelbild

| Protestmarsch på Stora Torget i Motala.

– Om vi inte får friskvård, då blir det sjukvård så småningom av det. Hälsocentret är det bästa som har hänt sen man blev pensionär, säger hon.

Ett stort antal hälsocentersupportrar besökte även måndagens kommunfullmäktige.

– Vi hoppas att de kommer tänka om i socialnämnden, ta upp det igen och ändra inställning, så de låter hälsocentren vara kvar. Vi kommer att fortsätta så mycket vi kan. Vi får se vad de tänker, de tänker inte alls. Kulramen har rostat fast tror jag, de kan inte räkna, säger Jan Jakobsson.

Socialnämndens ordförande menar dock att demonstrationen inte kommer ge något resultat.

Artikelbild

| Pensionärer i Motla protesterade i måndags mot nedläggningen av hälsocentret.

– Vi tycker inte det här är en kärnverksamhet som vi ska bedriva med kommunal subvention. Vi anser att någon annan kan ta över och driva den här verksamheten. Det finns en stor marknad för den här typen av hälsoverksamhet så det kan säkert vara många som är intresserade, säger Maths Andersson (L).