– Jag är född och uppvuxen i Motala och minns biblioteket som en trevlig plats att gå till, säger hon.

Men Johanna är inte ny på jobbet. Hon började redan 2009 som timvikarie, efter att ha utbildat sig till bibliotekarie i Borås. De tio åren inom verksamheten har gjort att hon fått en god insyn.

– Jag har testat på olika delar och jobbat med skolbibliotek, i Borensberg och på bokbussen. Det är bara i Tjällmo jag inte varit annat än på besök, säger hon och ler.

Artikelbild

Så småningom kom Johanna även att gå in som tillförordnad chef, då Helena Agnemar ännu var kvar. Men det var först när Birgitta Hellman-Magnusson tillträdde som bibliotekschef för fyra år sedan som Johanna själv slogs av tanken att det skulle vara en intressant tjänst i framtiden.

– Jag började tänka i de banorna och det har varit en bra läroperiod att gå bredvid Birgitta.

Johanna, som gått Motala kommuns aspirantprogram för blivande chefer, berättar att de var nio sökande efter Hellman- Magnusson, som slutar under våren.

– Det känns jättespännande och roligt att få ta tag i alla bitar som jag hittills nosat på, säger hon.

Artikelbild

| Johanna Hagelin, ny bibliotekschef i Motala.

Det handlar bland annat om den pågående omgörningsprocessen där målet är att biblioteket i Motala, som byggdes 1979, kommer att få den renovering som krävs. Johanna nämner bland annat de gula och orangea tonerna i lokalerna, de 40 år gamla bokhyllorna samt originalarmaturer med flimrande belysning, som det inte längre finns reservdelar att få tag på.

– Det säger sig själv att det behöver göras något.

Inte minst belysningen, framhåller hon, är ett problem för besökare med nedsatt syn.

– Det är inte bra ur ett tillgänglighetsperspektiv.

Några radikala förändringar räknar inte Johanna med att införa utan hon ser fram emot att fortsätta med redan påbörjade projekt. Digidelcenter, där man vill öka den digitala kunskapen hos invånarna, är inne på sitt tredje år, till exempel.

Johanna ser också fram emot att få utveckla barn- och ungdomsavdelningen.

Vilken blir den största utmaningen?

– Att byta fot och inte jobba lika nära besökarna längre – och omgörningen. Det är en väldigt stor process.

Hur är du som chef?

– Jag är en väldigt positiv person som ofta ser möjligheter. Jag gillar dialoger och tycker att det är viktigt att arbetsgruppen finns med när man ska ta beslut. Det är lättare att få med människor om de fått säga sin åsikt.