Att avsluta året med ett dopp i Boren har blivit en tradition för många Borensbergsbor. Bakom arrangemanget står familjen Tiljö.

– Vi tänkte hitta på något på nyårsafton som dels kunde bli en kul träffpunkt, men också en möjlighet att göra en insats för Barndiabetesfonden, förklarar Johan Tiljö som tillsammans med sin familj drog igång nyårsdoppet 2017. Då var det mest vänner och familj som deltog.

Förra året hade nyårsdoppet fått större spridning och närmare 80 personer trotsade kylan och hoppade ner i den uppsågade isvaken. Då landade insamlingen på över 40 000 kronor till Barndiabetesfonden.

Artikelbild

| Så här såg det ut när Johan och August Tiljö hoppade i isvaken förra året.

– Det vore kul om de kommer lika mycket folk som det gjorde 2018, säger Johan.

Efter fjolårets succé är målet att årets bad ska dra in 35 000 kronor till Barndiabetesfonden. Förra året bidrog, utöver privatpersoner, även flera företag med upp emot 100 kronor per badande person.

– Vi hoppas att företag vill vara med och sponsra även i år. Under själva badet finns möjlighet att skänka pengar både via Swish och kontant i en bössa.

Vad är tjusningen med nyårsbadet?

– Det är fantastiskt trevlig stämning där på stranden med alla glada människor och tappra badare, säger Johan som berättar att fjolårets vinterbadare var mellan 4 och 70 år.

Nyårsbadet arrangeras vid Strandbadet i Borensberg, med start klockan 11.45 på nyårsafton.

– Sedan badar vi och bara umgås en stund. Det kommer finnas glögg, korv och dryck på plats från Ica i Borensberg.