– Det har varit en lång fantastisk resa med många höjdpunkter. Jag har älskat det här konceptet, säger Claudia Azar Utay som varit ett ansikte utåt för restaurangen.

Någon höjdpunkt under de här åren?

– Det är nog VM 2006 när vi hade servering ute i parken också. Men det har varit många jätteroliga matcher, i VM, EM och Champions league och allt möjligt, säger Claudia Azar Utay.

Det var 2002 som O´Learys öppnade i lokalerna på Platensgatan intill Göta kanal och i alla år har det varit en samlingspunkt för det lokala idrottslivet. Då var det kedjans tionde restaurang. Nu 2019 finns 130 O´Learys världen över.

Motalagänget som drivit O´Learys, familjen Utay, skriver så här på restaurangens Facebooksida:

"Efter 17 år i Motala och 22 år totalt i O’Learyskedjan så har vi beslutat att söndagen den 16:e juni är den sista dagen under O’Learys flagg, och för oss en ny tid att blicka framåt och söka nya utmaningar i livet. Lokalen vi befinner oss i på Platensgatan har blivit uppköpt. Därmed så försvinner restaurang O’Learys och dess koncept från Motala och vi hoppas att det åter hittar tillbaka till Motala i framtiden".

Claudia Azar Utay vill inte uttala sig om framtiden, vad som kommer att hända med lokalerna under den nye ägarens flagg.

O´Learys har öppet hela cykelfesten, men stänger 16 juni, dagen efter att 54:e Vätternrundan har körts.

En timme efter att LSW förlorat mot Skeninge i fotbollsfemman får vi tag på Johannes Utay, som i sommar ska vara med och driva det nya Vättershall i Varamon, som då ger sin känsla av förändringarna på Platensgatan.

Utay skriver i ett mess: "Ja du, vad finns mer att säga än vad som är sagt. Det har nog inte sjunkit in ännu för nån av oss tror jag förrän vi står där och lämnar över nyckeln. Just nu ser vi bara fram emot dom sista dagarna och Vätternrundan sen får det smälta in med tiden. Alla minnen och skratt kommer väl när vi monterar ner allt som har med O’Learys att göra. Vi har så otroligt många minnen och det har ju trots allt varit hela vårt liv mer eller mindre i 17 år så det är klart det känns märkligt och konstigt att det är slut. Men vi ser det som en häftig livserfarenhet på både gott och ont som gör oss starkare när vi möter nya utmaningar i framtiden och i livet", skriver Johannes Utay och fortsätter:

"Jag vet ärligt inte vad som kommer hända med lokalerna. Det har varit väldigt förteget och inget som har legat i vårt intresse har vi känt. Vi hoppas det blir nåt som Motala behöver och att det skördar framgång."