Sedan 1977 har Kristberg Cup spelats årligen och de senaste 33 åren har det traditionsenligt arrangerats i mellandagarna. Årets upplaga saknade en damuppställning, men 22 herr-lag fick göra upp om vilket som är det bästa futsallaget i området. 
Finalmatchen mellan Motala AIF och Dribbla United startade i ett något lugnare tempo än de inledande matcherna i grundspelet. Efter den första 10-minuters halvleken stod det fortfarande 0-0 på måltavlan och inget av lagen var särskilt dominant.
Efter den korta pausen var det MAIF som kom ut med mest energi och första målet av Edon Silka kunde noteras ett par minuter, tätt följt av ett andra mål bara 20 sekunder senare av Liridion Silka. 
Dribbla gav dock inte upp och kämpade till sig flera chanser, men utan framgång. 
Matchen slutade 2-0 och MAIF kunde titulera sig det bästa laget för sjätte gången i cupens historia.

– De är duktiga och har ett bra försvar, så det kändes riktigt skönt att få göra första målet, sa Edon Silka efter matchen.

Vilket var det mest fruktade motståndet i årets turnering?

Artikelbild

| Johan Karlberg

– Dribbla är de som jag anser vara det bästa laget, efter oss såklart.

Hur kommer ni att fira ikväll?
– Vi får se om lagkaptenen styr upp något. Han brukar sköta den biten, skrattade Edon.
Kristberg Cup brukar locka många åskådare och i år var inget undantag. Det intensiva spelet bjöd på mycket underhållande action för alla åldrar med ett fotbollsintresse och de tätt påföljande matcherna skapade inga luckor i schemat. Läktarna var fyllda under gruppspelen och maxtaket för antalet tillåtna personer i lokalen nåddes båda dagarna. Under finaldagen beräknades det vara som mest 200 personer samtidigt.