Solen försöker, men lyckas inte riktigt skina gladare än Mohammad Arvan där han går med sin glasscykel längs Varamonstranden. Varje kund möts med ett leende, varje utebliven kund med detsamma.

– Jag förstår verkligen inte hur jag kan vara först med kulglasscykel här i cykelstaden, säger han och ler igen.

Sedan den 31 maj har Mohammad Arvan spenderat varje varm dag vid stranden. Ett typiskt arbetspass brukar ligga på sisådär åtta, nio timmar.

Artikelbild

| Mohammad Arvan, som driver företaget The Ice Cream Biker, tar glassen direkt till kunderna.

– Sen har de sju trågen glass tagit slut. Vid det laget brukar jag ha gått sju gånger, fram och tillbaka, längs hela promenaden, berättar han.

Rast, det får han ju tid till varje gång det blir en lucka mellan kunderna.

– Jag får motion, solsken och social kontakt. Men det bästa är friheten, jag bestämmer allting själv. Det är ett drömjobb, säger Arvan.

Företaget The Ice Cream Biker må vara nytt i Motala, men grundades i Örebro redan år 2015 efter ett besök i Dubai. Där fick Arvan syn på en glassvagn utanför hotellet och så var saken redan bestämd.

Artikelbild

| Tilda Rosberg och Emma Hagberg från Linköping svalkar sig.

– Den här sommaren har jag faktiskt flyttat all verksamhet från Örebro och Stockholm hit till Motala. Kundernas behov är större här vid vattnet.

Så pass stort att han nu söker medarbetare till två av de tre glasscyklarna fram till slutet på badsäsongen den 31 augusti.

Artikelbild

| Hjalmar Högqvist från Motala ger glassen gott betyg.

– Två pålitliga personer som kan ta eget ansvar. Men strunta i att skicka in CV, sådant betyder ingenting. Vi tar en fika istället.