På lördag klockan 11.00 i Stadsparken drar firandet igång. Motala kommun firar då att det är fem år sedan nya riksväg 50, Motalabron, dubbelspåret och Östgötapendeln stod klara. På plats är kommunstyrelsens ordförande Camilla Egberth, Einar Schuch, regional direktör på Trafikverket samt Sofia Malander, Östgötatrafikens vd. Tal varvas med uppträdanden och avslutas klockan 12.30 då tårta serveras till kommuninvånarna.

– Så länge man kämpade med att få till den här nya infrastrukturen. Det har alltid varit viktigt att jobba för dubbelspåret och den nya sträckningen på riksväg 50. För att få tillgång till en större arbetsmarknad och det har man verkligen fått, i samband med den här fina infrastrukturen. Under de här fem åren så har vi sett en jättefin utveckling i kommunen, både med företagandet och kännedomen om Motala. Det har gett oss en större tillgänglighet och satt Motala på kartan, säger Camilla Egberth inför femårsjubiléet.

Kommunstyrelsens ordförande Camilla Egberth stryker under hur viktigt det är med en fungerande infrastruktur idag och menar att utvecklingen de fem senaste åren inte skulle varit lika stark om inte bron, spåret och pendeln funnits.

Artikelbild

| Broinvigningen i Stadsparken 2013. Landshövdning Elisabeth Nilsson, kung Carl XVI Gustaf, Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd och Trafikverkets generaldirektör Gunnar Malm.

– Motala har blivit starkare och en större del av regionen tack vare den här infrastrukturen. Vi ser ju fortsättningsvis, när det gäller dubbelspåret upp till Hallsberg, att det tillkommer ytterligare möjligheter för fler orter att utvecklas.

– Vi hoppas att kommuninvånarna vill vara med och fira femårsjubiléet, säger Camilla Egberth.