Agneta Niklasson har sedan valet 2014 varit tekniska nämndens ordförande med ansvar för bland annat skol- och äldreomsorgsmat och gatufrågor. När partiet nu tagit fram sin lista till kommunvalet 2018 finns hon dock inte längre med i bilden.

– Det är mitt eget val. Det beror inte på någon schism eller att jag är bortpetad. I januari 2019 inträder en ny politisk organisation i Motala och då tycker jag att det är bra att få in nya personer, säger hon.

Istället vill Agneta Niklasson satsa på regionen. Partiets lista där är inte spikad ännu, men hon har gjort klart att hon inte tackar nej till en hög placering och ett tyngre uppdrag om det skulle erbjudas.

Artikelbild

| Agneta Niklasson (MP) lämnar kommunpolitiken efter valet.

Vad är du mest nöjd med?

– Att Motala befäst sin position som en av landets bästa cykelkommuner, att vi jobbat vidare med ekologiska livsmedel och att vi fått in elbilar i den kommunala verksamheten, säger Agneta Niklasson.

Vad är du minst nöjd med?

– Det är inget som jag är direkt missnöjd med, men jag har haft otur på tjänstemannasidan där vi har haft mycket vakanser så jag har inte riktigt kunnat pressa personalen. Visst finns det saker som man velat skulle gå fortare, men det är inget som jag kunnat rå över. Jag tycker ändå att samarbetet fungerat väl, säger Agneta Niklasson.

Partiets nya förstanamn heter Christian Pettersson och sitter i dag som ledamot i socialnämnden och ersättare i fullmäktige. Han är taggad att axla den ansvarsfulla rollen som kandidattopp.

– Det känns spännande och inspirerande, säger han.