Han har jobbat som funktionär i olika format sedan han var liten. Det, tror han, var en fördel när han sökte praktik hos Vätternrundan och i sitt CV kunde lyfta fram det ideella arbetet.

Två dagar i veckan har Oliver jobbat. Övrig tid har han suttit i skolbänken på Handelsprogrammet på Carlsund, där han nu tar studenten. Att ha fått kombinera skola med praktik tycker han har varit väldigt givande.

– Jag har vuxit som person och känner mig tryggare i att ta kontakt med människor, men också att ta beslut.

Artikelbild

| Oliver Henriksson.

Ett projekt som Oliver ägnat sig särskilt åt är Skoj med hoj som arrangeras samma dag som Minivättern. Det startar redan vid lunchtid och kommer att bjuda på varierande aktiviteter för barn i olika åldrar.

Oliver berättar att han jobbat mycket med att engagera skolorna i år. Han har själv varit ute och besökt klasser, men också kontaktat alla rektorer i kommunen.

– Alla är välkomna den här dagen, vi vill få barn i rörelse, säger han.

Under sin praktiktid har Oliver även fått följa med till Mora och Öppet spår. Han har också upplevt hur olika avdelningar inom Vätternrundan arbetar.

– Jag har fått se samarbetet mellan ideella krafter och de som jobbar på kansliet. Alla har en stark vilja att lyckas med arrangemangen.

Efter studenten väntar några veckors arbete med olika cykellopp, vad som händer till hösten är oklart.

– Största drömmen är att få jobba med event. Kanske Vätternrundan i framtiden, säger han och flinar.