Fredagsmys vid Stigsjölägret i Borensberg, det erbjuder nu Friluftsfrämjandet, med Angelica Jonsson som ledare. 

– Sedan kommunala öppna förskolan stängde på grund av lokalbrist, saknas det aktiviteter på dagtid. Tanken med Fredagsmys är att ses och umgås i enkla former, med lägerelden som det centrala.

Solen värmer nästan lika mycket som lägerelden, barnen springer omkring och väntar på att få grilla korv över eldens glöd. 

Artikelbild

Ellinor Reklingsholmen är nyinflyttad i byn.

–Vi har blivit blixtförälskade i Borensberg, här finns allt en barnfamilj kan önska. Vi älskar att få vara ute i skog och mark. 

Ellinor och maken Jens dotter Ebba sitter i bärselen på sin mammas mage. Hon är rejält påklädd och slumrar till då och då.

–Det är bra med sådana här enkla aktiviteter, det är ett lätt sätt att få komma in i gemenskapen. För att vara en liten by är det väldigt bra uppslutning och engagemang, säger Ellinor Reklingsholmen.

Artikelbild

| Ellinor Reklingsholmen med sin dotter Ebba i solen.

Barnen grillar sina korvar på pinnar över den öppna elden och värmer sin varma choklad på stormköket, som Angelica Jonsson har med sig. 

Fredagsmys riktar sig till Friluftsfrämjandets medlemmar och kommer att hållas under sju fredagar framöver. Mer information finns på Frilufsfrämjandets facebooksida. 

Artikelbild

| Angelica Jonsson har kokat varm choklad över stormköket, till Samuel Jonsson.

Friluftsfrämjandet väljer att begränsa anmälan till medlemmar, de är en ideell förening, och verkar för medlemmarna i första hand. 

– Man måste inte ha barn för att komma hit, fredagsmys är öppet för alla medlemmar, säger Angelica Jonsson.