Investeringen på över tio miljoner kronor har resulterat i en butik på över 14 000 kvadratmeter med nästan 4000 olika artiklar. Under fredagen invigdes nya Byggmax i Motala, en av kedjans största butiker i hela landet.

– Storleken på staden är inte så viktig. Vi har alltid varit väldigt uppskattade i Motala och överlag så är göra själv-mentaliteten starkare på mindre orter, berättar Sverigechefen Marcus Essesjö.

Bilarna står i kö längs hela Mineralvägen redan innan invigningen börjat, det finns en påtaglig iver hos publiken att börja handla. Marianne Walter, ordförande i plan- och miljönämnden, håller sitt öppningstal kort innan hon sågar av den symboliska Byggmaxbjälken.

Artikelbild

| "Jag fick jobbet som kommunpolitiker på grund av mitt sågande", säger Marianne Walter medan hon inviger nya Byggmax i Motala.

– Den här satsningen är jätteviktig både för Bråstorp och för kommunen. Att ett så stort företag som Byggmax vill ser potential i Motala sänder en positiv signal, säger Walter.

Själv väntar hon dock till söndagen med de egna inköpen.

– Då tar jag med sonen för att handla ytterpanel, vi bygger en altan hemma. Jag gillar den trevliga personalen här, men också de tydliga pilarna på marken. Politiker som jag är, skämtar hon.

Största nyheten för kunderna ligger antagligen i den nya trädgårdsavdelningen. Där säljs mängder av jord, växter och maskiner som kan underlätta i trädgårdsarbetet.

Artikelbild

| Elin Holm, nyanställd för att sköta trädgårdsavdelningen, har flyttat till Motala för jobbets skull.

– Efterfrågan har länge varit stor och det är väldigt roligt att nu kunna möta våra trogna kunders önskemål, säger regionchefen Joel Alex.