Företaget har sitt huvudkontor i Stockholm sedan 2005 och finns i dag representerat på ett flertal platser runt huvudstaden, men också i Sörmland, Karlstad och sedan i höstas även i Östergötland.

Grundidén till GOveteran ska ägaren Michael Strauss ha fått efter att själv ha blivit bortvald vid en intervju vid bara 40-års ålder, med motiveringen att man valde gå vidare med en yngre sökande.

Distriktsansvarig för Motala och Linköping, Tina Svensson, förklarar att företaget därmed vänder sig till lite äldre sökande. I nuläget håller hon på att bygga upp en verksamhet lokalt och knyta personal till den.

– Behovet finns, både bland dem som vill jobba, men också av våra tjänster då Rut- och Rot är efterfrågat, säger hon.

Samtidigt sticker Tina Svensson inte under stolen med att det finns en stor konkurrens bland liknande företag på marknaden redan.

Även den här verksamheten kan erbjuda en bredd av hjälp, allt från hantverk till olika hushållsnära tjänster, samt barnvakt och läxhjälp.

– Min vision är att få nöjda kunder och medarbetare. Målet är runt 30 anställda i Motala och runt 50-60 i Linköping, säger Tina Svensson som själv är bosatt i Ljungsbro och utgår därifrån i sitt arbete. Hon har bland annat jobbat som samordnare inom äldrevården i Linköping tidigare.

– Jag ser det här som ett roligt uppdrag med alla kundkontakter, säger hon.