I entrén till Räddningstjänsten var det knappt ståplats. Mestadels barn med vidhängande vuxna trängdes i porten för att ta del av det öppna huset. Fordon visades, tipspromenad promenerades och naturligtvis var maskoten Flammy en medelpunkt för barnen. Han morsade på de som hanns med och populariteten var inte att ta miste på. En uppvisning ute i snöyran bjöds publiken också på.

Brandmännen Mikaela Karlström och Fredrik Gustavsson visade "förstabilen", det vill säga den som alltid drar iväg på utryckningar.

– Det kan vara svårt att förklara alla prylar men en vattenslang vet ju alla vad det är, berättade Fredrik.

Artikelbild

| Mascoten Flammy är ett populärt inslag på Räddningstjänstens öppna hus och alla ville hälsa och kanske snacka lite slang.

– Ja, det är ju spruta vatten som är intressant, kommenterade Mikaela.

En av besökarna som tog del av titten på brandbilen var Viggo Lund, 8 år. När han inte har sportlov går han på Skolgårda skola. Han har inga funderingar på att bli brandman men tyckte ändå själva brandbilen var intressant.

– Den var jättekul att se.

My Hallbing var där tillsammans med kollegor från SOS Alarm. I montern bjöds barnen bland annat på godis.

Artikelbild

| Inte precis alla var odelat förtjusta i Flammy.

– Vi är här och pratar med barnen om när de ska ringa 112. De har faktiskt bättre koll på det än vad många vuxna har. Så delar vi ut reflexer, berättade My.

I full mundering gick brandmannen André Conradsson runt bland besökarna och på frågan vad som är just den vanligaste frågan han får, svarade han:

Artikelbild

| My Hallbing från SOS Alarm var där med sina kollegor, delade ut reflexer och godis plus informerade om när man ska ringa 112.

– Vad är det där, syftande på både rökdykarmask, hjälm och hörsnäcka.