– Borensberg är en spännande marknad. Vi ser att det är en populär bostadsort och att många Linköpingsbor och Motalabor väljer att flytta dit, säger Anders G Jacobson, vd för Linköpingsbaserade Astate Fastighetsutveckling.

Fastigheten utmed Husbyvägen förvärvades i december 2018 och bolaget är nu i full gång med byggplanerna.

– Vi tänker oss bostäder i någon form, antingen vårdbostäder eller hyreslägenheter och bostadsrätter.

Artikelbild

| Anders G Jacobson, vd för Astate Fastighetsutveckling.

Han fortsätter:

– Vi har inte bestämt någon inriktning än, det beror lite på marknaden. Men det behövs ju bostäder för äldre hur som helst.

Tanken är att riva den gamla byggnaden och bygga nytt på tomten, men lägenhetsantalet är svårt att slå fast i dagsläget. Klart är att företaget inte planerar lokaler för kommersiell verksamhet.

– Vi håller på att skissa lite på det nu och var där med arkitekt i tisdags. Vi ska snart skicka in om planändring till kommunen, säger Anders G Jacobson.

Om allt går som planerat kan det bli byggstart om ett år.

– Det är ett jättebra läge. Vi vill skapa funktionella, moderna bostäder som är bekväma utan trösklar. Prisvärt, inga lyxlägenheter, så att man har råd att bo där också, säger han.

Astate Fastighetsutveckling bildades 2016 men har redan hunnit med flera bostadsprojekt i Linköping. I fjol färdigställdes ett hus med ett 20-tal bostadsrättslägenheter i Vasastaden och inom kort startar försäljningen av lika många bostadsrätter i Vallastaden.