Socialnämnden i kommunen delar årligen ut detta pris till någon som jobbar med socialt arbete inom en förening eller organisation i staden. Årets vinnare blev Magnus Wallman på Motala fontänhus vars verksamhet är inriktad på att vara en mötesplats för personer med psykisk ohälsa.

Fontänhuset drivs som en ideell förening och det är medlemmarna själva som tillsammans med handledarna sköter den dagliga driften i huset, vilket innebär att alla som kommer dit får en uppgift att utföra varje dag.

– Utmärkelsen blir en bekräftelse på att vi gör någonting bra. Jag blev glad och förvånad när jag fick höra att vi vunnit. Det hade jag inte väntat mig. Vi som jobbar här vet ju att verksamheten är bra. Men att få veta att även andra verkar tycka detsamma är verkligen toppen, säger Magnus Wallman.

Artikelbild

| Tidningen "Vintergatan" som föreningens medlemmar själva producerat.

Fontänhuset har funnits i Motala i drygt fem år. För närvarande har de 90 aktiva medlemmar i föreningen.

– Jag har berättat för alla här att vi har vunnit detta pris. De blev jätteglada. Vi hade inte alls väntat oss detta. Det blev verkligen en överraskning, säger Magnus Wallman.

Utmärkelsen består av ett diplom och även 5000 kronor att använda sig av till diverse utflykter för föreningens medlemmar.

– Det är inte illa. När vi får in extrapengar så går det alltid till aktiviteter av olika slag. Vi har tidigare pratat om att besöka S:t Annas skärgård för en tvådagars övernattning. Det här tillskottet kan göra en sådan resa möjlig.