Carlsundsskolan var full av montrar och besökare på fredagen när UF-mässan anordnades. För varje år som går blir det bara fler och fler unga företagare i Motala, i år är det cirka 240 entreprenörer. Jimmy Andersson jobbar med entreprenörskap på skolan, han berättar att det för bara tio år sedan var runt åtta företag. I år är siffran betydligt högre, 65-70 företag startas av elever på Carlsund och Platengymnasiet.

– Vi har jobbat hårt tillsammans med kommunen, Tillväxt Motala, UF och representanter från skolorna. Det är en härlig känsla, det här är ju ändå framtiden, säger Jimmy Andersson.

Månadens UF-företag presenterades under mässan och priset gick till Wilma Egerborn och Tea Rydström med företaget La Puck. De har skapat ett alldeles eget sällskapsspel som de ska sälja.

Artikelbild

| Wilma Egerborn och Tea Rydström har startat företaget La puck. Spelet har de hittat på själva, och det går ut på att skjuta puckar genom ett hål.

– Det finns inte på marknaden tidigare. Spelet passar för personer i alla åldrar och det finns i flera olika storleker. Man ska kunna ha det hemma och på fritidsgårdar, berättar Wilma Egerborn.

De tycker att UF-företaget är kul och en bra erfarenhet. Om det går bra för dem med spelet kanske de fortsätter med företaget även efter kursen.