I de mörka skogarna utanför Borensberg, vid Stigsjölägret, arrangerade under söndagen Friluftsfrämjandet sin årliga tomtevandring.

– Tanken är att man ska få komma ut i skogen och komma bort lite från julstressen. Jag tror det är bra även för barnen, säger Louise Ferm från Friluftsfrämjandet.

För att besökarna skulle hitta rätt var den mörka stigen in till lägret smyckad med tomtar, reflexer och marschaller. 

Artikelbild

| Skogsmulle och Fjällfina var på plats bland barnfamiljerna.

Väl inne vid lägret kändes kylan och mörkret långt borta. Lägret lystes upp av flera eldar där besökare kunde grilla korv och värma sig. Julmusik ekade genom skogen medan barn och vuxna dansade runt en stor gran.

– Det är allt från små bebisar upp till farmor och farfar. I år har vi besöksrekord. Det måste vara i alla fall ett par hundra här, säger Louise Ferm.

På plats fanns även tomten för att ta emot nappar och önskelistor från barnen. Fyraåriga Ingrid Cederborg hade redan mejlat sin önskelista till tomten, men gick ändå fram för att försäkra sig om att han hade tagit emot den. 

– Det var kul. Tomtemor var också där, säger hon och berättar att hon tidigare bara har sett tomtemor på TV.

Artikelbild

| Barnen kunde lämna in önskelista till Tomten.

På plats fanns även Friluftsfrämjandets barn- och ungdomsgrupper som sålde krabbelurer och korv med bröd för att samla in pengar till framtida äventyr.

– Krabbelurerna var goda, tycker Johan Bergdahl som besökte tomtevandringen för första gången och fortsätter: 

Artikelbild

| Skogsmulle, Tomtemor, Tomtefar och Fjällfina var några av dagens huvudpersoner.

– Det är bra för barnen att någon tar tag och anordnar sånt här.