I Motala inleddes dagen - som sedan 1983 officiellt är Sveriges nationaldag - med en ceremoni för nya medborgare vid Kommunhuset. Kommunfullmäktiges ordförande Elias Georges hälsade välkommen och delade ut flaggor till föreningar och medborgare.

– Vi har bjudit in 363 personer som har fått svenskt medborgarskap under 2017 och tidigare. De kommer att få ett diplom av oss och det är ett sätt att visa att vi välkomnar dessa nya medborgare till Motala och till Sverige, sa Elias Georges innan ceremonin utanför kommunhuset.

På plats för att dela ut diplom till nya medborgare var även kommunalrådet Camilla Egberth och socialnämndens ordförande Anne-Lie Liljedahl som till en början såg sig få ändra i logistiken för att utdelandet skulle gå smidigare.

Artikelbild

– Vilken fantastisk nationaldag och att få prata här i Motala och få vara med om en sån här ceremoni. Jag pratade med en liten pojke i kavaj och slips som var väldigt stolt över det här, kommenterade Landshövding Elisabeth Nilsson, som senare höll sitt tal i Stadsparken.

På plats vid kommunhuset var också Kulturskolan och tre dansgrupper visade upp sig för alla som samlats för inledningen på nationaldagen i Motala 2018.