Vadstena När Ann-Sofie Erlandsson märkte hur föräldrarnas livsverk, ett barnhem i nordöstra Thailand, höll på att förfalla väcktes tanken att försöka samla in pengar till verksamheten. På söndag klockan 20 hålls en musikgudstjänst i Klosterkyrkan, till förmån för barnhemmet.

Ann-Sofie är född i Thailand där hennes föräldrar i många år arbetade som missionärer. Samma år som hon föddes, 1975, startade de ett barnhem. Tillsammans med ytterligare tre adoptivsyskon växte hon upp i ett område nära Laos gräns där det pågick ett gerillakrig uppe i bergen. Thailand blev hennes hemland i 14 år, även om familjen i perioder reste till Finland där föräldrarna har sitt ursprung. Ann-Sofie har bara fina minnen från sin uppväxt bland alla barn.

– Vi var som en stor familj, det var livet, säger hon.

Artikelbild

| Lisa och Håkan Enqvist, grundare till barnhemmet i Thailand, bor numera i Österbotten i Finland.

Men när hon 2015 besökte verksamheten tillsammans med sina föräldrar för att fira 40-årsjubileum såg hon brister som uppstått efter att barnhemmet kommit att drivas av en stiftelse sedan föräldrarna dragit sig tillbaka.

– Det fanns enorma behov, termiterna hade ätit upp vissa byggnader medan andra höll på att förfalla.

I dag har en ny stiftelse tagit över men fortfarande behövs ekonomiskt stöd till hemmet som tagit emot cirka 300 barn.

Ann-Sofie har funderat på om hon själv kan göra något och i samarbete med Vadstena-Dals församling arrangeras nu en välgörenhetskonsert. Under konserten kommer det att visas bilder från barnhemmet och Ann-Sofie kommer att berätta om föräldrarnas livsverk. Vadstena gospelkör med musiker framträder under ledning av Camilla Wellborg Käck.

Artikelbild

| 40-årsjubileum på barnhemmet Betania i Thailand 2015.

– Alla tycker att det här är roligt, säger Ann-Sofie Erlandsson.