Råssnäs badplats har varit utan toaletter i flera år. Snart är de nya toaletterna färdiga, och det uppskattas av besökarna.

– Det är bra att de kostar på här, det är en fin badplats. Vi har badat här sedan vi varit små, säger besökaren Gunilla Johansson.

En miljon kronor beviljade kommunen i våras för att rusta upp badplatsen i Råsnäs. Kostnaden för de nya toaletterna ligger på 600 000 kronor, och de beräknas vara klara i augusti.

Artikelbild

| Lillemor Hovlund, med vännerna Jan–Olof "Ojja" Johanson och hustrun Gunilla, tycker det är bra att Råssnäsbadet rustas upp.

– Det blir jättebra. Det är bara synd att det inte är färdigt förrän badsäsongen är slut, säger Jan–Olof "Ojja" Johansson, besökare.

Huset kommer målas rött med vita knutar, och är placerat intill Motala Frisksportklubbs stuga nära parkeringen. Här hoppas man att den publika platsen ska skydda toaletterna från skadegörelse.

– Det är ju himla tråkigt att folk förstör, jag förstår inte varför de gör på det viset. Vi får hoppas de nya får vara ifred, säger besökaren Gunilla Johansson.

Besökarna som badat här sedan de varit små pratar varmt om badplatsen.

– Det är en bra badplats, för barn och familjer. Det vore bra om de rustade upp här, det finns ju fler ställen än Varamon i Motala, säger Lillemor Hovlund, besökare.

Hur långt kommunen kommer i upprustningen av Råssnäsbadet i år är oklart. Men framtida planer finns på att lägga ett 50 meter långt soldäck över vattnet.

– Det är våran pärla, vi kommer hit ofta med våra vänner, säger Jan–Olof "Ojja" Johansson.