Majblommans Riksförbund firar i år 111 år och är Sveriges största välgörenhetsorganisation. Motala Lokalförening firar 110 år och är en av landets 600 lokalföreningar. Caroline Levin är styrelseledamot i föreningen och Levins kommer i år att skänka en guldring i 18 karats guld, silver och odlad pärla.

En auktion på ringen startar fredagen den 13 april på facebook via Majblommans Riksförbund. Den kommer sedan att pågå under majblommans säljperiod, fram till den 1 maj. Slutbudet kommer sedan att gå till Motalas Lokalförening och till barn i skolåldern som behöver stöd till att delta i fritidsaktiviteter i Motala kommun.

Hur fick ni idén till ringen?

Artikelbild

| Ringen i guld, silver och odlad pärla, med årets majblommor.

– Det här är första året majblomman är guldfärgad. Med anledning av färgen så kläckte jag och min man Alexander idén om att man skulle göra en ring i äkta guld. Jag talade sedan med riksförbundet och de nappade på idén. Ringen skänks och auktioneras sedan ut på Majblommans Riksförbunds facebooksida, berättar Caroline Levin.

– Det var lite annorlunda att tillverka den, men jag är mycket nöjd med resutatet, konstaterar guldsmeden Alexander Levin.