Vi har den outtröttliga bingoutroparen i pensionärsföreningen, som med ett leende gör sig jobb. Vi har ledaren för ungdomslaget i fotboll, som ställer fram konor och drar på målburar i ur och skur, år efter år. Vi har vi kvinnan som står med sin bössa och samlar pengar till människor i någon naturkatastrofdrabbad del av världen, eller mannen som står och river biljetter varje gång den lokala teaterföreningen bjuder in till en ny föreställning. Ja, exemplen är oräkneliga.

Det är många som är ideellt engagerade i föreningslivet, men eldsjälarna är de där människorna som gör lite extra, lite mer, och som alltför ofta inte märks eller uppmärksammas som de borde.

Nu vill vi göra något åt detta. Vi tänker att genom en rad reportage lyfta fram eldsjälar i Motala och Vadstena. Och vi behöver din hjälp!

Känner du någon som du tycker ska lyftas fram? Någon som gör ett värdefullt jobb för andra människor?

Skicka dina förslag till familj@mvt.se.

***

Den kommande veckan är det mycket på gång. Bland annat Motala Expo. Ni kommer att kunna läsa mer om mässan i vår bilaga, som kommer att finnas i torsdagstidningen. Självklart kommer vi från MVT, vilket jag nämnt tidigare, att finnas med i Team Sportia-hallen. Det blir jubileumsfirande i fokus för vår del, med tanke på att Motala Tidning fyller 150 år. Själv laddar jag för att servera tårta. Eller rättare sagt tårtor. Ganska många sådana...

Under Expo finns också möjlighet att få hjälp av kunnig personal från vår egen kundservice. Inte minst med era digitala konton. Så om ni fortfarande har problem med att läsa MVT på mobilen, surfplattan eller datorn, passa på! Det kan ju vara betydligt lättare att ta sådana saker direkt med en person, istället för i telefonen.

***

Slutligen, i kväll är det dags för final i Melodifestivalen. Jo, jag vågar erkänna: jag har sett flera av deltävlingarna. Dock har jag ibland undrat varför, för det känns verkligen som SVT:s flaggskepp bland underhållningsprogram tappat. Okej, den skiftande kvalitén på låtarna får man ta, så har det alltid varit, men däremot verkar man inte lagt ut några stora pengar på manusförfattare, för mellansnacket och "humorinslagen" har i alla fall inte gett mig någon skrattkramp i magen...

Nog med gnäll för den här gången – Trevlig helg!