Att avsluta läsåret i Motala kyrka har en lång tradition på Södra skolan. Stefan Kuylenstierna (tidigare Bengtsson) var elev där mellan 1983 och 1992 och minns hur det var. Nu fanns han där för att se när Olivia slutade trean.

– Man känner rätt mycket nostalgi, säger han.

Många föräldrar och anhöriga var redan på plats när barnen kom tågande från skolan. I täten gick pedagogen Benny Andersson med svenska flaggan. Programmmet började med ”Den blomstertid nu kommer”, en psalm som barnen verkade väldigt bekanta med av deras sånginsats att döma. Självklart sjöngs även ”Idas sommarvisa”, det blir inget riktigt sommarlov utan den.Skolans fiolensemble imponerade med att spela "Nu grönskar det" med insprängda taktfasta rop på "Mera glass!"

Tal ska det ju vara på en skolavslutning. Prästen Petra Regnstrand höll sitt på temat vatten.

– Ni ska njuta av det och vara rädda om det, sa hon bland annat.

Rektorernas tal brukar väl vara det minst spännande. Men den här gången blev det rätt kul, Britt Nygrens innehöll till publikens stora förtjusning några danssteg,

Ettorna framträdde med flera välrepeterade och fartfyllda sångnummer. Två av eleverna i ettan, David Hoffstedt och Wilma Oskarsson agerade dessutom konferencierer och höll ihop programmet på ett säkert sätt.

– Jag var rätt nervös innan. Men det gick bra, säger Wilma och berättar att hon ska sova länge på morgnarna, äta mycket glass och bada ofta på lovet.