Motalaborna greps i Linköping den 29 september i år. Personal på en bensinmack hade larmat polisen om att männen verkade påverkade och betedde sig märkligt med ett kontokort. Det visade sig att den anställdas magkänsla stämde. När männen kontrollerades upptäckte man att deras bil var falskskyltad och anmäld stulen från en parkering utanför Motala sim- och sporthall föregående kväll. Fordonet försvann när ägaren tränade och någon bröt sig in i hans omklädningsskåp och tog bilnyckeln.

På torsdagen åtalades männen, 25 och 37 år gamla, vid Linköpings tingsrätt. Utöver stöld, tillgrepp av fortskaffningsmedel, märkesförfalskning och egenmäktigt förfarande misstänks de också för ringa bedrägeri med hjälp av ett stulet kontokort. Enligt kammaråklagare Mats Gyllensten stals kortet vid skåpinbrottet i simhallen och användes vid flera köp på bensinstationer och snabbmatsrestauranger.

I förhör har en av männen erkänt. Han har även tagit på sig ytterligare brott som begåtts i Motala, bland annat tillgrepp av hemtjänstbilar. Åklagaren kommer inom kort att lämna in en tilläggsstämning gällande dessa brott.