Stölden, som inträffade söndagen den 2 september, har polisanmälts av en butik i Motala. Det efter att personal hittat tomma klädgalgar och bortslitna prislappar som gömts i en hylla. De skyldiga fastnade dock på övervakningsfilm.

– Där ses två kvinnor tillsammans med ett barn och en bebis. Kvinnorna och barnet, uppskattningsvis i tolvårsåldern, stoppar varor i vagnen. De sätter också skor på bebisens fötter, säger Lotta Järkemyr, stationsbefäl hos Motalapolisen.

Enligt butikschefen stal sällskapet kläder, främst från barnavdelningen, för nära 2 600 kronor. I dagsläget är ingen av personerna identifierad.

Ytterligare en liknande stöld har polisanmälts från samma affär. Det efter att personal hittat tomma förpackningar och prislappar. På övervakningsfilm från torsdagen den 6 september ses två män och en kvinna stoppa varor i en ryggsäck. Enligt verksamheten försvann trion med bland annat kosmetika och underkläder för sammanlagt 1 600 kronor. Inte heller i det fallet är gärningspersonerna identifierade.

– De syns tydligt på övervakningsfilm, vi ska se om vi kan känna igen dem, säger Lotta Järkemyr.