Flest sålda objekt i två kommuner, enligt Booli.

Charlotta Dufmats på Fastighetsbyrån fick ett lysande mäklarår 2016 och agerade mellanhand när inte mindre än 83 bostadsrätter bytte ägare i Motala och Vadstena. Det totala försäljningspriset: 50 miljoner kronor.

– Jättekul. Det har varit ett bra år men jag har sålt färre objekt än tidigare. Det har nog alla mäklare gjort, säger Charlotta Dufmats.

Orsaken?

– Det är bostadsbrist. Det byggs för lite i både Motala och Vadstena. Folk kan inte flytta.

2016 var ett år med stor efterfrågan och litet utbud. Till följd av det fortsatte priserna att stiga på bostadsrätter, som är Charlotta Dufmats specialitet på mäklarfirman sedan 2008. En lägenhet som på den tiden kostade 50 000 kronor kan i dag säljas för 600 000 kronor.

– Utvecklingen har varit helt fantastisk men fortfarande ligger vi lågt i pris jämfört med till exempel Linköping.

Artikelbild

| "Utvecklingen har varit helt fantastisk", säger Charlotta Dufmats.

Hennes största affär skedde i Vadstena: en fyra på Johan III:s väg som såldes för drygt 2,8 miljoner kronor. I Motala var det en trea på Akasialiden som gick bäst, för 1,8 miljoner.

– Det är klart att det är roligt att visa fantastiska objekt med till exempel sjöutsikt men det är inte mindre viktigt med en vanlig lägenhet. Alla objekt är lika viktiga, säger Charlotta Dufmats.

Där ligger också hemligheten bakom framgångarna, tror hon själv. I kontakten med kunderna tar hon rollen som den lugna, trygga mellanhanden som stöttar och återkopplar regelbundet.

– Det handlar om att förstå kunden och leva upp till förväntningarna. En nöjd kund är den bästa ambassadören, säger Charlotta Dufmats.