Trots att det ännu bara är februari verkar intresset för odling vara stort. Det är som om våren kommer lite närmare inpå, genom prat om växter och trädgårdar.

Gunnel Carlson uppmärksammades när hon blev programledare för Gröna rum som sändes i tio år på SVT. Sedan dess är hon gjort avtryck på flera andra håll, inte minst som föreläsare.

Varför tror du intresset är för ditt besök är så stort?

Artikelbild

| Trädgårdsjournalisten Gunnel Carlson gästade Borensberg under måndagskvällen.

– Det är den tiden på året då man är svältfödd på grönt och står och stampar, säger Gunnel Carlson.

Hon beskriver december och januari som lugna på föreläsningsfronten, men så vänder det i februari, då kan man börja förbereda sin trädgård för våren.

– Men de gäller att inte vara för snabb och kunna lägga händerna på ryggen. Bland annat, säger trädgårdsjournalisten, bör man vara försiktig med att täcka av växter för tidigt.

Att odla verkar ligga i tiden, varför?

Artikelbild

| Linda Kardell från Borensbergs bibliotek kände sig upprymd av Gunnel Carlsons besök i Borensberg.

– Man bestämmer själv över sin trädgård, koloni eller balkong. Det är din retreat. Man behöver inte lyssna på någon chef utan kan göra som man vill och man blir oftast belönad.

Gunnel Carlson pratade under kvällen om snödroppsresor till England och Danmark. Hon gav även en del tips på växter som man redan nu kan ta med in i huset och stoppa i vaser eller krukor.

Artikelbild

Hennes mål med besöket i Borensberg var att väcka intresse för trädgården.

– Jag vill både skapa lust och vara folkbildare.