I fjol arrangerade Peter Isaksson en trädgårdsmässa i Motala stadspark. I år hade han och hans medarbetare flyttat den till Medevi brunn.

– Stadsparken var bra på lördagen, men sämre på söndagen då affärerna i centrum håller stängt. En annan anledning att den blev i Medevi i år är den fantastiska miljön här, förklarade Peter Isaksson.

Han var nöjd med lördagens besökssiffra då man räknade in 1 850 betalande.

Artikelbild

| Medevi brunn visade sig vara en perfekt miljö för en trädgårdsmässa. Besökarna var många både på lördagen och söndagen.

– Det ser ut att bli mycket folk idag med, sa den nöjde arrangören som redan umgås med tanken på ny en mässa på samma plats nästa år.

Motalabon Karin Frisell som sålde perenner gillade att mässan flyttat till Medevi.

– Nu kommer det inte bara Motalabor, många här har åkt från Närke.

Blandningen av det som gick att se och köpa på trädgårdsmarknaden var stor. Växter och trädgårdsredskap fanns förstås men också mat, hantverk och konst av olika slag. Dessutom hade Sankt Erikshjälpen fyllt upp ett tält med second hand-prylar. Ann-Sofie Eriksson från Skärkind vände och vred på en resväska, modell äldre.

Artikelbild

| Karin Frisell från Motala sålde perenner.

– Den får nog följa med hem, sa hon.

Det fanns också möjlighet att frottera sig med kändisar. Björn Christiernsson, bekant från tv och tidningar visade hur man kan bygga egna saker till trädgård och uterum. Linda Schilén som bland annat regelbundet medverkar i TV4:s Nyhetsmorgon hade gjort de stora gobelänger som mötte besökarna vid entrén.

Artikelbild

| Det fanns mycket spännade i St. Erikshjälpens tält.

– Jag är både trädgårdsmästare och konstnär. Man kan skapa med penslar och färg eller spadar och blommor.