Söndagen den 1 september såg länge ut att bli datumet som Borensbergs Folkets park annordnade sitt allra första mopedrally i ösregn. Men ödet ville annorlunda. 

När de första mopedisterna rullar in i parken så skiner solen från en klar himmel. Fram till första start fylls parken på med en strid ström av mopeder och åskådare. 

Parken sjuder av liv och stundom har småbarnsföräldrarna på plats fullt upp med att hänga efter barnen som hela tiden ser en ny häftig moped lite längre fram.

Artikelbild

| Solen sken på förarna i väntan på att anmäla sig till rallyt.

Vid förarsammanträdet är dansbanan full med deltagare som lyssnar på instruktionerna hur slingan ska gå och tävlingsmomentet gås igenom. 

Många av deltagarna är rutinerade mopedrallyåkare, även de ser ut att vara förväntansfulla inför dagens runda. Startfållan fylls med mopedister och åskådarna får en chans att se mopederna rulla iväg.

Hela rundan avlöper så gott som utan regn. Väl tillbaka i parken är det åter mingel bland mopederna och de som deltagit äter korv med bröd och det är dags att göra upp i luftgevärsskytte på parkens skyttepaviljong. 

De allra sista åkarna tillbaka till parken hinner dock bli rejält blöta av regnet, men får snart anledning att le då de tilldelas specialpriset ”Dagens blötaste”, det blir varsitt paraply och en handdduk. Insamlingsmålet för arrangemanget var 20 000 kronor och styrelsen uppskattar att den siffran nästan dubblerats till Cancerfonden. 

Artikelbild

| Det var full fart vid anmälan ända fram till första start.

Arrangörerna Borensberg Folkets park och Husbyfjöll moppers meddelar att evenemanget ska återkomma den första söndagen i september årligen.