Våffeldagen har sitt ursprung i Vårfrudagen som infaller samma datum varje år, den 25 mars. Dagen har en kristen bakgrund men även årstidsbunden på det sätt att man förr hade större tillgång till ägg och mjölk efter vintern och därmed kunde man göra våfflor.

Sandra Wirdby är handledare daglig verksamhet och till sin hjälp denna dag har hon då Guldkanten, för att sätta just en sådan kant på tillvaron för äldreboendets hyresgäster. Hon berättar att verksamheten funnits på Strömsborg i ungefär tre år.

– Det är daglig verksamhet och vi gör det som personalen kanske inte hinner med. Vi har musikcafé, hjälper till på gympan, vi bakar och kan ta rullstolspromenader.

Artikelbild

| Ulla Bäck och Märta Olsson var två av Strömsborgs hyresgäster som tyckte det smakade alldeles utomordentligt med guldkantade våffor på våffeldagen.

För dagen och med våffelproduktionen samarbetar man med Elisabeth Fransson Adolfsson, aktivitetsombud. Hon arbetar med att samordna alla de aktiviteter som sker varje vecka.

– Vi har aktiviteter i princip varje dag här och i samarbete med Guldkanten. Så idag firar vi våffeldagen och bjuder alla våra hyresgäster på våfflor mellan klockan 10 - 12.00. Under eftermiddagen så kommer vi att prata om Jungfru Maria bebådelsedag.

Åsa Lindgren och Johan Tankred är två av de som står bakom våffelproduktionen och klockan 09.20 drog man igång i köket.

– Modevisning blir det under eftermiddagen, berättar Åsa som då får byta köksuniformen mot lite flottare persedlar då hon får agera mannekäng.

Artikelbild

| Johan Tankred och Åsa Lindgren var två av många i köket på våffeldagen.

– Det här var jättegott med våfflor, kommenterade Ulla Bäck som är inne på sitt tredje år som boende på Strömsborg.

.