Jag har haft en ganska brokig karriär under mina år på Motala & Vadstena Tidning. Jag började som lokalredaktör i Vadstena 1994, kom in till Motala direkt efter sekelskiftet, blev först näringslivsredaktör, sedan allmänreporter och därefter kultur- och nöjesredaktör i några år. Så småningom blev det mer och mer arbete med vår internetsajt för min del, först som webbredaktör, sedan som webbchef.

Nu är det 2017 och nya uppgifter väntar alltså. MVT finns numera på övervåningen i Tullkammaren, intill hamnparkeringen. Härliga lokaler i ett fantastiskt läge. Och även om styrkan på plats har minskat, så är det fortfarande många som jobbar med MVT, eftersom vi tillhör Östgöta Media-koncernen. Själva papperstidningen redigeras i Norrköping, efter att en sidplaneringsavdelning i Linköping strukturerat innehållet. Vår sajt manövreras av webbnavet i Norrköping och inom koncernen finns även en videoavdelning, som fixar de klipp som går ut på sajterna. Dessutom finns den gemensamma annonsavdelningen, där gränserna mellan kommunerna inte längre är så tydliga. Som sagt, det är ett stort team som är involverade i våra produkter.

Som chefredaktör ska jag leverera en krönika per vecka. Det ska bli spännande. Jag har skrivit krönikor tidigare, men då har det framför allt handlat om nöje, tv och musik. Nu blir det förstås ett annat innehåll, även om jag säkerligen inte kan undvika en del referenser till nämnda områden. Sannolikt kan även mitt andra stora intresse, fotboll, glimta förbi. Jag är supporter till två lag. Det ena är regerande svenska mästare, det andra är bästa laget i norra London och heter Arsenal. Vet inte om min företrädare, Christer Kustvik, skulle hålla med. Han har ju också ett favoritlag från samma del av den engelska huvudstaden...

Något som jag tänker ägna en del av det här utrymmet åt är att ge er läsare lite insyn ”bakom kulisserna”, förklara varför vi skrivit om vissa saker och kanske valt bort annat. Självklart kommer jag också att ta upp synpunkter, aktuella frågor och händelser i Motala och Vadstena och världen.

Vi har just klivit in i ett intressant år, på flera sätt. Vinter-OS väntar och lite senare fotbolls-VM, godis för oss som gillar sport. Och så är det valår. Sannolikt kommer vi få se en intensiv valrörelse och i både Motala och Vadstena ska det bli oerhört intressant att se vilka som väljarna vill ge förtroende att styra respektive kommun. Det har ju hänt mycket under nuvarande mandatperiod som kan avspegla sig i valresultatet när vi når september.

Slutligen har du synpunkter eller tips, hör av dig till mig och oss. Det enklaste sättet är att mejla till tipsa@mvt.se eller direkt till mig på mats.bengtsson@mvt.se.

Trevlig helg!