Tidigare körde herr Soprano en annan GM-produkt, Chevrolet Suburban, men i år har han alltså bytt upp sig till en Cadillac Escalade. Han borde ha valt en SRX.
Cadillac SRX är ingen SUV, hävdar PR-folket hos GM. SRX är en crossover. En korsning mellan olika bilar alltså. Som en förvuxen Volvo XC70. För även om det är en betydligt smidigare bil än Escalade så är SRX stor. De märks, om inte annars, när man ska kliva i och ur bilen. Det är stört omöjligt att hålla byxbenen rena.
Dessutom märks det på vikten, dryga två ton.
Bilen är modern i sin uppbyggnad med självbärande kaross, individuella hjulupphängningar och konstant fyrhjulsdrivning från Borg-Warner. Dessutom har den begåvats med en tekniskt sett vassare V8-motor än sportiga kusinen Corvette. Tänk om Saab hade fått snickra ihop sin 9-7X på den här GM-arkitekturen istället för på föråldrade Chevrolet TrailBlazer.
Cadillac SRX finns också med en 3,6-liters V6-motor på 258 hk, som givetvis är alldeles tillräcklig och framför allt sänker priset med över 100 000 kronor, men Northstar-åttan är oslagbar.
Visserligen lyckades jag aldrig nå ner till fabrikens förbrukningsuppgifter på 1,3 liter milen, snarare 1,8-1,9 liter milen, men det är inte så många år sedan två liter milen sågs som en drömgräns för även den tröttaste V8-motor. Och trötthet är inget man kan beskylla den här motorn för. Den tar tvåtonnaren från stillastående till 100 km/t på dryga 7 sekunder.
I grundpriset för Sport Luxury-modellen ingår det mesta man kan önska sig, som läderklädsel, automatlåda, dubbla luftkonditioneringssystem (fram/bak, vänster/höger), elektriskt justerbara framstolar, däcktrycksövervakare, ljudsystem med åtta högtalare, xenonstrålkastare, parkeringsassistans och 18-tumshjul.
Varken Mercedes ML500, BMW X5 4,4 eller Volvos kommande XC90 V8 kan matcha det.
För dryga 15 000 kronor får man en tredje sätesrad som fälls upp och ned ur golvet med bara en knapptryckning. Marknadens smartaste system. Men det är bara för barn -- en vuxen är ledbruten efter bara en halvtimmes körning.
Ratten går förvånansvärt nog att justera enbart i höjdled men i stället kan man justera pedalstället elektriskt, vilket kan vara smartare för att hålla småväxta förare på säkert avstånd från ratten och krockkudden.
Köregenskaperna är kanske inte i nivå med de europeiska konkurrenterna, även om chassikonstruktörerna har stöttat upp fjädringen en aning för att passa köpare på den här sidan Atlanten.
Men man åker gudomligt tyst. Något stötigt på dålig väg dock, vilket överraskar eftersom bilen har elektroniskt självjusterande stötdämpare.
Avslutningsvis den självklara frågan -- är det verkligen anständigt att koppla en släpvagn bakom en Cadillac?
Javisst. SRX är ju en crossover. Och att köra nästa lass sopor till tippen på släp efter en Cadillac är ju onekligen lite gränsöverskridande.