”Kärlekens mysterium”

Medverkande: Göran Friman, Per Eckerbom, Roland Chantre, Gabriella Wahlström, Jenny Nordahl, Malin Kärrbrink och Eva Granlund.

Vadstena Nya Teater 13/4.

Artikelbild

Alltså relationer, kärlek. Det finns ju några sånger som handlar om det. Den nya föreställningen är byggd på en del av dem, och det är ett bitvis originellt urval.

Sångerna blandas med korta scener; om längtan, lycka, om gnat, gnat, gnat och separation. Om att försöka få till det på dansgolvet och – förstås – på dejtingsajten.

Eva Granlund gestaltar den alldagliga Berit från Fågelsta som ”inte är rätt för nån”, och som tror på det – hon har en mamma som ofta säger ”varför är du inte mera lik din syster”. Berit sjunger mellan sina vittnesmål ”I’m a wilderness locked in a cage”.

Roland Chantre är strebern som vill ha en lång, mörk, slank, perfekt kvinna, ”alltså som är som mamma”. Per Eckerbom är Rune som varit gift i 42 år med sin bestämda hustru men de lever på varsin planet. Eva Granlund är också kvinnan som satsat på läkaryrket för att göra klassresan och som plötsligt finner sig vara 60 år och ensam.

Artikelbild

Scenerna är rörande eller roliga men det är sångerna som är behållningen ändå. Man förväntar sig att den här ensemblen ska bjuda på musikaliska höjdpunkter och det gör den. Två rysare är när Jenny Nordahl sjunger Bob Dylans ”To make you feel my love” med en glödande känsla och mot slutet, när Roland Chantre och Eva Granlund framför Coldplays ”Fix you”.

Bra urval, som sagt: Alexander Rybacks Eurovision Song Contest-vinnare ”Fairytale”, ”I put a spell on you”, med sång och oerhört gitarrspel av Roland Chantre. Och dessutom låtar av Frida Hyvönen och Bo Kaspers.

Artikelbild

Och Berit från Fågelsta? Hon träffar Johan. Han bjöd på en ostmacka med tomat. De ska flytta ihop, i Motala.

”Kärlekens mysterier” spelas ytterligare 13 kvällar, till och med den 2 juni och återkommer den 2 september.