Efter Correns reportage förra veckan ökade antalet badgäster i området.
Men nu säger ägaren Bengt Karlsson ifrån. Vänligt, men bestämt.
- Vi vill att det ska vara ordning och att hundägarna respekterar andra badgäster och går undan. Det är en lång strand så det är fullt möjligt, säger Bengt Karlsson.
- Antalet besökare har ökat kraftigt, vi visste inte att kom så många hundägare hit. Vi vill inte att det här ska bli ett hundbad, fortsätter han.
Han äger marken tillsammans med sin bror, Olle.
De har i många år underhållit vägen till stranden, och klippt gräset så att bilar ska kunna parkera.
- Stranden är mycket vacker och vi vill att det ska fortsätta vara så. Men vi vill också att folk kommer och använder stranden. Därför underhåller vi området.
När det gäller hundarna så är hans främsta önskan att ägarna håller koll på dem.
- I våras såg vi hundägare som släppte sina hundar så att de sprang in i åkerfälten. Det finns vilt där inne, både rådjurskid och harungar. Det är brist på respekt och dålig stil, säger Bengt Karlsson.
Gunnar Frejd, miljö- och hälsovårdschef på Vadstena kommun, har varit i kontakt med markägarna. Han säger att det är svårt att hindra någon att bada med sina hundar, men att ägarna hålla ordning på sina hundar.
Kommunen har en särskild hundstrand vid Tycklingebadet och Frejds råd till markägarna är att göra samma sak.
- Det går att sätta upp skyltar och hänvisa hund-ägarna till en viss plats. Man kan också be dem att koppla hunden, plocka upp bajs och visa respekt för andra människor som kanske är hundrädda. Det är en ordningsfråga, och kan polisanmälas säger Gunnar Frejd.
Ett annat sätt som Frejd föreslår är att ägarna försvårar för bilar att komma ner till badet, men det vill inte Bengt Karlsson.
- Nej, det vore att gå för långt. Vill ju att det här området ska vara tillgänligt. Men det måste ske med respekt, säger han.