Under torsdagen inleddes rättegången mot de båda männen som står åtalade för försök till grov utpressning. Rättegången hölls i en säkerhetssal.

En av anledningarna till säkerhetspådraget är att åklagaren Magnus Elfving hävdar att den misstänkte 38-åringen har starka kopplingar till det kriminella mc-gänget No Surrender. Ett mc-gäng som startade sin verksamhet i Nederländerna och som sedan expanderat.

Nu finns tydliga tecken på att de etablerar sig i Sverige, enligt åklagaren.

Det var den 15 juni som målsäganden, en man i 30-årsåldern, hamnade i dispyt med de båda misstänkta männen inne på en nattklubb.

– Jag stod och pratade med några och då stod han (38-åringen) och hånade mig och frågade varför jag var så ful. Jag gick därifrån och snackade med hans kompis, säger brottsoffret vid torsdagens tingsrättsförhandling.

Målsägande berättar att det slutade med att kompisen (36-åringen) slog målsägande med öppen hand mitt i ansiktet. Han ramlade ned i en trappa och både målsägande och 36-åringen kastades ut från nattklubben.

Väl därute uppmanade 36-åringen målsägande att ringa honom dagen efter för att "ordna upp" saker och ting.

Målsägande blev dagen efter uppringd av 36-åringen och de hade ett kort möte på söndagen. Där upplystes att målsägande fått "böter" på 40 000 kronor för det som inträffat under fredagen.

Ytterligare ett möte bestämdes senare till kvällen. Då tog målsägande med sig en god vän för att det skulle kännas mer bekvämt. Något som inte uppskattades av männen som nu åtalas.

– Då höjde de böterna till 100 000 kronor, berättar målsägande under rättegången.

Han tvingades ansöka om ett lån via mobilen och sedan visa upp det för de misstänkta utpressarna.

– De sade; Försök inte att gömma dig. Vi kommer att hitta dig idag, i morgon, om en vecka, en månad eller ett år. Vi kommer att sprätta upp dig och din familj."

Till slut orkade målsägande inte mer utan kontaktade polisen. Några dagar senare greps 36- och 38-åringen.

38-åringens advokat säger att hans klient inte anser att det finns någon dispyt. Inte heller att det finns några uttalade hot vare sig direkt eller via någon annan.

Även 36-åringens advokat uppger att hans klient hävdar att de inte framfört några hot eller krav. Däremot säger han att det stämmer att varit en dispyt på nattklubben.

Rättegången fortsätter under fredagen och ytterligare minst en dag veckan därpå.