Nu har det hänt igen: Kommunen flaggar upp och ned

Det gula fältet i Tysklands flagga? Upp eller ned? Nu bryter kommunen avtalet med entreprenören som än en gång hängt en flagga upp och ned.

Kommunen flaggar på Saltängsbron med anledning av European Choir Games.

Kommunen flaggar på Saltängsbron med anledning av European Choir Games.

Foto: Gunnar Hagberg

Norrköping2023-11-01 17:42

Nu har det hänt igen. Att Norrköpings kommun hängt en nationsflagga upp och ned vid flaggspelet på Saltängsbron. Den här gången var det den tyska flaggan som drabbades. Tidigare i år, i februari, var det USA:s, Australiens och Ukrainas flaggor som råkade ut för den till synes bristande kollen på hur världens flaggor ser ut.

undefined
Tysklands flagga hissades upp och ned.

Den gången var inte kommunens landskapsarkitekt Johan Lewander särskilt road.

Han var inte gladare nu sedan han fått besked om den senaste fadäsen.

– Pinsamt, sa han.

– Det är obegripligt hur någon kan göra fel. Är man osäker är det bara att ta fram telefonen och googla. Det tar en par sekunder. Det var en underentreprenör till kommunens entreprenör som gjorde fel. Igen. Det var inte första gången. Snarare fjärde eller femte. Nu säger vi upp avtalet med den aktuella underentreprenören med omedelbar verkan. De har misslyckas för många gånger.

undefined
Kommunen flaggar på Saltängsbron med anledning av European Choir Games.

Kommunen flaggar för tillfället med anledning av körfesten European Choir Games. Det festliga i utsmyckningen fick givetvis sig en törn när Tysklands flagga hamnade upp och ned.

Flera förbipasserande uppmärksammade kommunen, liksom NT:s redaktion, på missen och Johan Lewander lovade på onsdagseftermiddagen att så snabbt som möjligt se till att den tyska flaggan hissades på korrekt sätt.

Kommunalrådssekreteraren Lena Dahlberg Liljenström tyckte att det hela var "ytterst beklagligt" och meddelade samtidigt att kommunen nu får be den drabbade nationen om ursäkt.

Karta: Saltängsbron
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!