Det har gått några veckor sedan Kristina Stolt, 60, tvingades fatta ett av sina jobbigaste beslut här i livet. Det som gick ut på att begära sitt familjeföretag Nelins Café och konditorier i konkurs.
– Att tvingas gå in på tingsrätten och lämna in en konkursbegäran... Usch. För mig är det skamligt med konkurs. Det är inget som man gör. Det känns som ett knivhugg i magen, säger hon.
Hur känns det nu?
– Det har inte landat än. Det är inte färdigt i huvudet. Just nu kan jag bara fokusera på det praktiska kring konkursen.
Ångrar du dig?
– Nej. Det fanns verkligen inget annat alternativ. Jag har försökt, men vi har fått kämpa på så länge nu.
Redan som fyraåring ställde sig Kristina på en stol och började baka wienerbröd på Nelins. Hennes mamma och pappa ägde bageriet och konditoriet som funnits på Söder i väldigt många år. Sedan 1986 har hon drivit verksamheten som genom åren har utökats med servering och försäljning i city och i Smedby.
Men tisdagen den 8 april tar allt slut. Då stängs dörrarna för gott. Det står klart efter att konkursförvaltaren Henrik Ringborg gjort bedömningen att det inte finns något intresse från någon annan att ta över.
– Det känns jättetråkigt. Vi tittade på ett par olika lösningar, vi valde att lägga ut verksamheten som helhet i stället för tre olika delar. Men tyvärr har vi inte hittat någon köpare, säger Henrik Ringborg.
Just nu pågår auktion på vissa inventarier. Bland annat den flygel som står inne på serveringen vid Hötorget. Alla pengar som kommer in på försäljningen går till konkursboet.
– Just nu håller jag på med en sammanställning, så jag vet vilka skulder som finns, säger Henrik Ringborg.
Ett 20-tal anställda omfattas av den statliga lönegarantin.
– Det skiljer sig från person till person hur länge den räcker. Den består av ett maxbelopp, har man en högre lön når man ju taket snabbt, förklarar Henrik Ringborg.
Kristina Stolt hyllar sin personal.
– De är oerhört kompetenta, lojala och ansvarstagande.
Vad har de sagt efter konkursen?
– De har inte uttryckt någon bitterhet eller ilska mot mig. Det är bara sorg och oro.
Hur ser marknaden ut?
– Jag hoppas att de kan hitta andra jobb. De borde vara eftertraktade.
Vad händer med dig själv?
– Det löser sig väl på något sätt. Jag omfattas inte av lönegarantin, men jag har fått i uppdrag att leda företaget så länge det finns kvar. När det är klart får jag väl hoppa in och baka lite semlor någonstans...
I mitten av april ska lokalen på Hötorget vara tömd. Vad som händer med lokalerna i Smedby och på Söder är fortfarande oklart.
– Det är ett fullt dugligt bageri här på Söder. Jag hoppas verkligen att någon annan vill satsa på bageriet. Det har funnits ett bageri på Söder i så många år, det är ett kulturarv. Jag tror folk uppskattar hantverk och service, det känns som det är en bristvara i dag.
När NT hälsar på i konditoriet på Nelinsgatan sitter basketprofilen Paul Burke – tidigare spelare, ledare och coach i Norrköping Dolphins – där och tar en fika.
– Jag går ofta hit, det är skönt att sitta här. Den här konkursen är en av de sämsta nyheterna på länge. Jag kommer att sakna det här stället, säger Paul Burke.
Fler Norrköpingsbor verkar dela den bilden.
– Det är många om kommit in och frågat vad som händer. Och nästan dagligen är det någon som gråter, säger Kristina Stolt.