Polisen har lämnat tillbaka den misstänkta flyktbilen

Beslaget av den röda bil som polisen misstänker kan ha varit inblandad i fritagningen vid Vrinnevisjukhuset har hävts. Men helt avförd från utredningen är den inte.

Kriminalkommissarie Jan Staaf leder jakten på den man som fritogs vid Vrinnevisjukhuset, samt på de personer som fritog honom.

Kriminalkommissarie Jan Staaf leder jakten på den man som fritogs vid Vrinnevisjukhuset, samt på de personer som fritog honom.

Foto: Julia Djerf

Norrköping2023-03-10 20:45

Polisen har lämnat tillbaka den röda bil som undersökts av kriminaltekniker, som en del i utredningen av fritagningen vid Vrinnevisjukhuset i början av februari. Detta var SR P4 Östergötland var först med att berätta. Polisen beslagtog bilen då man misstänker att den kan ha använts i samband med händelsen.

– Beslaget av den bilen är hävt, det stämmer, säger kriminalkommissarie Jan Staaf till oss.

Är den helt avförd från utredningen?

– Nej, det är den inte. Vi måste analysera den kriminaltekniska undersökningen och se vad den ger. Bilen är fortfarande aktuell. Man kan aldrig ta något för givet, analyserna får avgöra om den har med brottet att göra eller inte.

Vad är det man letar efter vid en kriminalteknisk undersökning?

– Det finns väldigt mycket att kika på. Givetvis saker som DNA och fingeravtryck, men det kan även vara andra saker som bland annat färddatorer, säger Jan Staaf.

Har det dykt upp några nya uppslag i ärendet?

– Vi analyserar film- och bildmaterial, gör omtag med folk som kan vara viktiga i utredningen. Vi kollar om de har kommit på någon ytterligare detalj som leder oss ett steg närmare gärningspersonerna.

Har ni några spår efter den fritagne?

– Vi söker honom för fullt med underrättelsetjänsten i spetsen. Det går inte att utesluta att han ligger i Norrköping och trycker tills det lugnat sig. Han kan även vara i sina hemkvarter i Skåne och han kan även helt enkelt ha tagit sig utomlands, säger Jan Staaf.

Polisen spärrade av området närmast huvudentrén vid Vrinnevisjukhuset efter fritagningen.
Polisen spärrade av området närmast huvudentrén vid Vrinnevisjukhuset efter fritagningen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!