Så olika är skolköken

Ana, Monica och Sollan har ett gemensamt. De basar över var sitt skolkök. Men där slutar likheterna. Så här ser deras vardag ut.

Ana Bohlemark trivs i Rudolf Steinerskolans lilla kök. Här lagar hon vegetarisk mat till drygt 300 personer mellan 7 och 18 år varje dag.

Ana Bohlemark trivs i Rudolf Steinerskolans lilla kök. Här lagar hon vegetarisk mat till drygt 300 personer mellan 7 och 18 år varje dag.

Foto: Tord Olsson

NORRKÖPING2010-03-15 11:57

Förutsättningarna för personalen i skolköken är väldigt olika.

Sollan är kökschef på Himnaskolans mottagningskök, som inte lagar utan värmer redan tillagad mat.

Monica Lundström är husmor på Hagaskolan. Där lagas 1 900 portioner varje dag, fem dagar i veckan.

Ana Bohlemark är husmor på Rudolf Steinerskolan i Norrköping, där det bara serveras vegetarisk kost som dessutom är kravmärkt, ekologisk eller närodlad.

Se mer av deras vardag i bildspelet här intill.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!