Han spelar Wordfeud en timme om dagen, enligt honom själv. Enligt sambon rör det sig om två timmar.

– Det är som en drog, skojar Björn Ericson. Nej, men det är skoj att hitta roliga ord och göra fina hakningar.

Oavsett så har all den tid som Norrköpingsbon lagt ned på mobilspelet lönat sig.

– Jag är världsbäst på svenska Wordfeud kan man väl säga.

Wordfeud är en onlinevariant av Scrabble och Alfapet som spelas genom en app i en mobiltelefon eller läsplatta. Spelet lanserades 2010 och blev snabbt populärt. Tre år senare bildades Svenska Wordfeudförbundet i samband med en nationell tävling i Hallsberg. Numera arrangerar förbundet SM i Wordfeud varje år. Då träffas spelare för att tävla, sittandes mitt emot varandra.

– Jag har tävlingsspelat brädspelet Scrabble sedan 2004 så det var rätt naturligt att jag blev intresserad av Wordfeud när jag fick en smartphone av min svärmor, säger Björn Ericson som vunnit SM i Scrabble tre gånger.

Till vardags arbetar Björn Ericson på Stadsbiblioteket i Norrköping. Årets SM hölls på Ungdomens hus i Hallsberg – där deras ordförande över kommunstyrelsen högtidligt invigde tävlingen – men nästa år ska svenska mästerskapet hållas på hemmaplan.

– Jag och min sambo Malin ska vara med och arrangera första helgen i oktober nästa år. Vem som helst får tävla och man behöver inte kvala in. Det är ingen utslagning och alla får spela alla ronder. Man får möta jämnbra motstånd hela tiden, förklarar han.

Men att tävla i Wordfeud-SM är inget man blir miljonär på. Än, i alla fall.

– Jag vann en liten pokal och ett pris från prisbordet. Det var en bok om konst. Samt en goodiebag från Hallsberg kommun med en fin keps, en frisbee och så peppar- och saltkar.

Är du en dålig förlorare?

– Ja, vi är dåliga förlorare både jag och min sambo.

Har du fuskat någon gång?

– Nej, men det är många som frågat vilket program jag använder när jag lagt nåt udda ord. Om jag känner att jag orkar vara pedagogisk brukar jag fråga om de själva har koll på vad tvåbokstavsorden de lagt betyder, typ ÅM eller ÖD, och då brukar det bli tyst.

Svenska Wordfeudförbundets slogan är "Mer hjärna än muskler".

Stämmer det på dig?

– Ja, fram till för ett tag sedan då jag började med klättring. Så nu börjar musklerna ta över hjärnan.