Det var, enligt polisen, omkring klockan 19:30 på tisdagskvällen som ett 15-tal yngre män ska ha samlats i Klockaretorpets centrum. Flera av dem ska ha varit maskerade. Polisen ryckte ut till platsen med ett flertal patruller. Enligt ett tips till NT ska uppemot åtta polisbilar ha synts i området, men stationsbefäl Sandra Lang vid Norrköpingspolisen förklarar att polisen var på plats i området med tre patruller. Fler säger hon sig inte veta var på platsen.

Polisen berättar på sin hemsida att ett 15-tal personer ska ha kontrollerats och visiterats. Flera fordon kontrollerades också – och ett antal personer avvisades från platsen.

– Två personer har omhändertagits för störande av allmän ordning, säger Sandra Lang.

Hon vill inte närmare kommentera vad som gjorde att polisen åkte till platsen, men förklarar att ordningsvakter ska ha känt sig illa till mods.

– Ingen ska ha attackerat ordningsvakterna, men personer ska ha visat att de inte tyckte om att vakterna var där, säger hon.

Ingen person ska, enligt Sandra Lang, ha gripits. Polisen ska inte heller ha upprättat någon anmälan eller påbörjat någon brottsutredning efter händelserna.

Inga vapen eller andra tillhyggen hittades på platsen.