Precis som tre senaste åren räknar föreningen Jämställd festival andelen manliga respektive kvinnliga akter på de svenska musikfestivalerna.

Trots tidigare kritik har Bråvalla inte tagit några större steg. Arrangören har bokat 78 procent mansdominerade akter efter att ha legat över 80 procent de tidigare åren.

Kristina Wicksell, pressansvarig på Jämställd festival, tycker att det med tanke på Bråvallas bredd i artistutbudet är märkligt att det är så få kvinnor. Hon anser att bokarna snarast bör fundera ut en strategi för att göra festivalen mer jämställd.

- Det är väldigt tråkigt. Många andra festivaler lyckas utan problem så jag vet inte riktigt vad Bråvalla gör, säger Kristina Wicksell till P4 Östergötland.

Arrangören FKP Scorpio förklarar den höga andelen med att de bokar artister som publiken vill ha och som samtidigt är tillgängliga. Men de förstår kritiken mot mansdominansen.

- Det är fortfarande en siffra som vi inte alls är nöjda med. Vi vill ha fler kvinnliga artister och har försökt boka så många som möjligt. Men många har inte varit tillgängliga, säger Niklas Westergren, marknadschef på FKP Scorpio.