Logga in
Logga ut

Teorin: Så kan dåden hänga ihop

Norrköping Knivdådet på Söder Tull kan ha stoppat ett väpnat rån i centrala Norrköping. Och den kraftiga detonationen i Klockaretorpet kan samtidigt ha varit rånarnas avledningsmanöver.

På polisens presskonferens på tisdagseftermiddagen öppnade chefsåklagare Torsten Angervåg för att det kan finnas samband mellan de tre dramatiska händelserna.

Den stora polisinsatsen i bland annat Hageby var nämligen en planerad åtgärd mot fyra män som misstänks ha planerat ett rån i Norrköping. Polisen skuggade vid 11.30-tiden på måndagen männens bil in till centrala Norrköping och fick se de misstänkta plötsligt vända i närheten av det avspärrade Söder Tull.

– Vi tror att de blev störda och rädda för utryckningsfordonen i samband med knivskärningen, säger Torsten Angervåg.

Polisen beslutade att stoppa männen och efter en biljakt kunde alla fyra gripas i Hageby. Men i samma veva skadades också en bil vid en detonation i Klockaretorpet – som polisen misstänker kan kopplas till det planerade rånet.

– Vi jobbar förutsättningslöst kring att det kan hänga ihop, till exempel som en avledningsmanöver i samband med det planerade rånet, säger Torsten Angervåg.

De fyra personerna är anhållna misstänkta för förberedelse till rån.