Det lokalt kundägda försäkringsbolaget gjorde ett resultat under 2016 som nu ger kunderna med skadeförsäkringar cirka 235 miljoner kronor i återbäring. Utbetalningen av återbäringen sker med start vecka i 46.

– Den kommer att pågå i cirka tre veckor, det tar lång tid att både administrera återbäringen och skicka ut den. Därför kommer den på hösten, även om det handlar 2016 års resultat, säger Sven Eggefalk, vd för Länsförsäkringar Östgöta.

Innestående räkenskapsår ser enligt Eggefalk ut att även det bli bra för företaget.

Artikelbild

| Sven Eggefalk, vd för Länsförsäkringar östgöta.

– Det har hittills svarit ett ganska lugnt skadeår, det har inte varit så mycket extremt väder som har lett till översvämningar eller stormfälld skog eller liknande. Däremot oroväckande mycket bränder, säger Eggefalk.

Bland skadeförsäkringar som faller ut ligger bilskador högt, även sakförsäkringar på små elektroniska vardagsprylar som mobiltelefoner används allt flitigare.

– Kunderna har blivit mer noggranna med sina försäkringar. En allt nyare bilpark gör bilägaren mera noggrann. Exempelvis blir det allt vanligare att man oroar sig för en spricka i vindrutan, eftersom glaset kan innehålla viktiga tekniska funktioner, säger Eggefalk.

Nu kommer en mörkare årstid med vinterväglag vilket också kan innebära allt fler trafikolyckor.